Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростите!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със скоростите!

От няколко дни наблюдавам следния проблем: леко запиране при включване на скоростите! Като купих колата скоростите пак не се сменяха кой знае колко гладко, но сега стана още по зле! Вчера проверих маслото в скоростната кутия и замених литър маслко с ново понеже нивото си беше добре, но проблема не се оправи! Смазах и механизма на лостчето към скоростаната кутия но и с това не се получи!? Какъв може да е проблема!? Също така някой път като превключа на задна и неще да взлезе и се чува едно х-х-х, но след като вкарам пъра след това няма проблем! Някакъв съвет ще дадете ли?
    Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Мисля че този проблем може да идва от другия с лагера на първичния вал но не съм сигурен а може и от тампон да е провери ги тези които държат кутията за магарето и задния на опашката
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

баце и аз така ама сега старата скоростна кутия има 7-8 дупки
      220 лева за друга скоростна и сега сам на 6
      Volvo S80 2.0 T5 180hp
      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Еми някакси не ми с дават 220 лв за скоростна кутия + пари за труд и така нататък! Има ли анчин да се разбере от какво точно е! Не може ли да е от самия лост нещо въореки че вчера го смазвах де! Мисля че трябва да отида да го погледнат някъде!

Comment

брато аз си купих алфата кажи ре4и с този проблем.провери си жилата,по някои пьт жилото се движи трудно в брониата.при мен се скьса.136 лв.ново.дано да не е това.
          146 1.7 16v

Comment

Първоначално публикувано от stankov
            брато аз си купих алфата кажи ре4и с този проблем.провери си жилата,по някои пьт жилото се движи трудно в брониата.при мен се скьса.136 лв.ново.дано да не е това.
            Е дано наистина не е! И аз така я купих но сега като че ли усещам по-голяма трудност при смяната на скоростите! Но не си го обяснявам това с жилото защото понякога и задната трудно се вкарва и както казах се чува от този неприятния шум х-х-х-х-х!

Comment

вкараи малко масло в кожуха на жилото,а щто се однаса до х-х-х-х....това може и да съединител
              146 1.7 16v

Comment

Съединител съм сменял преди месец и половина! Прбвах с грес и ВД40 но не се получи, има някакъв резултат но не е особено добър!

Comment

Колега със задната и аз го имам този проблем, понякога не иска да влезе и ако я напънеш се чува гнъсен хъркащ звук. Аз си го решавам просто . Вместо да напъвам , вкарвам първа и съвсем леко отпускам съединителя, колкото да зацепи , дори не е нужно да се премести колата. После задна си влиза от раз.
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Това с включването на задна май си е проблем на всички!!! При мен понякога неще изобщо да влиза! Но си решавам проблема като kолегата pr_OOF!

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
                    Fiat Bravo 1.6 1997
                    Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

То си е проблем на всички боксери от край време
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                        То си е проблем на всички боксери от край време
                        не е само на боксерите...
                        и при мен е така...Обаче тва с 1-ва за малко оправя работата
                        145 2.0 TS

Comment

Да ясно! Еми знчи не е някакъв серизен проблем! А искам да ви питам има ли при вас лека трудност като сменяте скорости! Пи мен леко запира! В смисъл не е много гладко в сравнение с други коли които съм карал!?

Comment

Първоначално публикувано от ultrashock
                            Да ясно! Еми знчи не е някакъв серизен проблем! А искам да ви питам има ли при вас лека трудност като сменяте скорости! Пи мен леко запира! В смисъл не е много гладко в сравнение с други коли които съм карал!?
                            даам....рядко, но се случва и това....
                            145 2.0 TS

Comment

абе напълно съм съгласен ,преди карах тоиота,разликата в скопостите беше фрапираща.абе база за сравнение.....никаква!(без да се обиждат алфа маниаците)sory!!!
                              146 1.7 16v

Comment

Working...
                              X